panda
panda

تست hpv

تست hpv، يكي از آزمايش‌هاي ضروري براي افرادي است كه داراي فعاليت جنسي هستند. با پركردن فرم زير، مي‌توانيد تست hpv را در محل انجام دهيد و جواب آن را هم به صورت آنلاين دريافت كنيد.ويروس HPV، از طرق مختلفي مانند روابط جنسي دهاني، مقعدي، واژني و تماس‌ نزديك پوستي از فرد بيمار به فرد سالم منتقل مي‌شود. گاهي اوقات افراد علائم اين بيماري را نشان مي‌دهند و در بعضي زمان‌ها، اين بيماري بدون علامت است و در نتيجه راحت‌تر، به شريك جنسي منتقل مي‌شود. به اين نكته توجه داشته باشيد كه ابتلا به بيماري عفوني زگيل تناسلي، اصلا شبيه و يا حتي قابل مقايسه با بيماري‌هايي مانند ايدز و يا هرپس نيست. بنابراين ابتلا به HPV در بسياري مواقع قابل درمان و كنترل است. از طرفي، دريافت واكسن مي‌تواند ابتلا به اين بيماري را تا حد بسيار زيادي كاهش دهد. اگر به سلامت بدني و جنسي خود اهميت مي‌دهيد و دو سال از برقراري رابطه جنسي با شريك جنسي شما مي‌گذرد.

چرا انجام تست hpv ضروري است؟

تا به حال حدود 200 نوع مختلف از ويروس زگيل تناسلي (Human papilomavirus) شناخته و بررسي شده كه هر يك از آنها عملكردهاي متفاوتي دارند. اما تحقيقات نشان داده، بيش از 30 نوع ويروس پاپيلوماي انساني، منجر به ايجاد سرطان مقعد، سرطان دهانه رحم يا آلت تناسلي در مردان و زنان مي‌شود. به عبارتي ديگر، مي‌توان انواع ويروس HPV را در دو دسته كم خطر و پرخطر قرار داد. به طور معمول، انواع كم خطر اين ويروس فقط منجر به بروز ضايعات پوستي در نواحي تناسلي، مقعد و دهان مي‌شود. از آنجايي كه اين نوع از زگيل‌ها عفونت خاصي ايجاد نمي‌كنند، منجر به بروز مشكلات عفوني جدي هم نخواهند شد. از سوي ديگر، بعد از گذشت حدودا 18 الي 24 ماه، بدون اينكه فرد تحت درمان باشد، زگيل‌ها از بين خواهند رفت. براي اطلاعات بيشتر، برخي از انواع كم خطر اين ويروس را در اينجا آورده‌ايم: HPV6، HPV11، HPV40، HPV43، HPV44، HPV53، HPV54، HPV61، HPV72 و HPV73. انواع پرخطر ويروس HPV، علاوه‌ بر ايجاد زگيل در نواحي تناسلي، مشكلات ديگري هم به وجود مي‌آورد؛ سرطان دهانه رحم و واژن در زنان و سرطان مقعد يا بيضه در مردان، مشكلات جدي است كه در انواع پرخطر اين بيماري ايجاد مي‌شود. از پرخطر‌ترين انواع اين بيماري مي‌توان به نوع HPV16، HPV18، HPV31، HPV33، HPV35، HPV39، HPV45، HPV51، HPV52، HPV56، HPV58، HPV59، HPV68 اشاره كرد.اگرچه تست HPV بسيار مهم است اما معمولا پزشكان فقط به خانم‌هاي سنين 21 تا 29 سال توصيه مي‌كنند كه اگر پاسخ آزمايش پاپ اسمير آن‌ها غيرطبيعي بود، تست HPV بدهند. HPV در اين گروه سني بسيار شايع است اما بيشتر عفونت‌ها به‌خودي‌خود بهبود پيدا مي‌كنند. بنابراين، آزمايش منظم ممكن است هميشه سودمند نباشد. در عوض، زنان 21 تا 29 ساله لازم است مرتبا آزمايش پاپ اسمير انجام دهند. اين آزمايش، HPV را تشخيص نمي‌دهد اما مي‌تواند يك علامت قابل‌توجه از عفونت كه شامل سلول‌هاي غيرطبيعي دهانه رحم است را تشخيص دهد. اگر نتايج تست پاپ اسمير، غيرطبيعي باشد، پزشك در مورد انجام تست HPV تصميم مي‌گيرد. اگر آزمايش پاپ اسمير، نتايجي غيرطبيعي را نشان داد ممكن است براي بررسي وجود ويروس، تست HPV تجويز شود. اگر سابقه HPV يا ضايعات سرطاني يا پيش سرطاني داشته باشيد، ممكن است پزشك آزمايش HPV را همراه با تست پاپ اسمير انجام دهد. علاوه بر اين، زنان بالاي 30 سال بايد هر پنج سال يك‌بار تست HPV را همراه با تست پاپ اسمير انجام دهند. ممكن است سال‌ها يا حتي يك دهه طول بكشد تا علائم HPV بروز پيدا كند. تست پاپ اسمير ممكن است سلول‌هاي غيرطبيعي را تشخيص دهد اما براي تاييد عفونت، آزمايش HPV ضروري است.در حال حاضر هيچ تستي براي آزمايش HPV در مردان وجود ندارد. بااين‌حال، مردان مبتلا به HPV بدون اينكه بدانند به اين ويروس آلوده هستند مي‌توانند آن را به ديگران انتقال دهند. در اكثر اين مردان، علائم HPV مشاهده نمي‌شود. همچنين، بسياري از عفونت‌هاي HPV معمولا قبل از ايجاد علائم، خودبه‌خود از بين مي‌روند. برخي از پزشكان آزمايش پاپ مقعدي را براي مردان انجام مي‌دهند. بااين‌حال، اين آزمايش فقط براي مرداني انجام مي‌شود كه HIV مثبت هستند و رابطه جنسي مقعدي دارند. در اين شرايط، پزشكان مي‌توانند تست HPV را در كنار آزمايش پاپ مقعدي انجام دهند. بااين‌حال، اين كار توصيه نمي‌شود زيرا اين آزمايش‌ها ممكن است براي تشخيص HPV كافي نباشند.

چرا تست hpv انجام مي‌شود؟

تست HPV به اين دليل انجام مي‌شود كه مشخص گردد آيا در بدن شما گونه‌هايي از ويروس HPV كه خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم را افزايش مي‌دهند وجود دارد يا خير. هنگامي‌كه از پاسخ اين سوال آگاه هستيد مي‌توانيد در مورد تحت درمان قرار گرفتن يا منتظر ماندن براي رفع خود به خودي مسئله، تصميم بگيريد. ازآنجاكه HPV خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم را افزايش مي‌دهد، بسياري از افراد مي‌خواهند از وضعيت HPV خود آگاه شوند تا بتوانند براي تصميمات آتي آماده باشند. در صورت عدم درمان، HPV معمولا خودبه‌خود بهبود پيدا مي‌كند. بر طبق مطالعات، از هر 10 عفونت، نه مورد در طي يك تا دو سال قابل‌تشخيص نيستند. به همين دليل است كه برخي افراد پس از آگاهي از نتيجه مثبت تست HPV تصميم مي‌گيرند بدون دريافت معالجات، درمان شوند. به اين رويكرد، درمان انتظاري گفته مي‌شود و در اين مدت شما و پزشك مراقب تغيير در سلول‌ها يا علائم غيرمعمولي هستيد كه ممكن است نشان‌دهنده سرطان دهانه رحم باشند. با هشياري نسبت به تغييرات، در صورت بروز مسئله مي‌توانيد به‌سرعت اقدام كنيد. همچنين مي‌توانيد از صرف هزينه‌ها و انجام اقداماتي كه ممكن است درنهايت غيرضروري باشند جلوگيري كنيد.

سرطان‌هايي كه ويروس HPV منجر به بروز آنها مي‌شود، سرطان دهانه رحم، واژن، دهانه واژن، بيضه و آلت تناسلي در مردان، مقعد، زبان، حنجره و دهان است. شايع‌ترين علائم زگيل‌هاي تناسلي به صورت برجستگي‌هاي كوچك انفرادي و يا گروهي است كه در نواحي مقعد يا آلت تناسلي ظاهر مي‌شود. زگيل‌هاي ايجاد شده ممكن است، كوچك، بزرگ، برجسته، مسطح و يا شبيه به گل كلم باشد. گاهي ممكن است، زگيل‌ها بعد از مدتي از بين بروند، از نظر تعداد افزايش و يا كاهش يافته و يا ثابت باقي بمانند. گاهي نيز اين امكان وجود دارد كه پس از درمان، دوباره بازگردند. با اين تفاسير، بهترين راه آن است كه راه‌هاي پيشگيري براي جلوگيري از ابتلا به ويروس HPV را جدي بگيريم كه يكي از آنها استفاده از وسيله‌هاي محافظتي در هنگام برقراري رابطه جنسي است. اما يكي ديگر از كارهاي اصلي كه به ميزان زيادي توصيه مي‌شود، انجام تست HPV به صورت منظم است. اين تست بسيار ساده است و با برداشت لايه مخاطي و پوششي از ناحيه آلت تناسلي قابل انجام است. بافت برداشته شده، در آزمايشگاه از جهت وجود انواع ويروس‌هاي HPV مورد بررسي قرار مي‌گيرد و در صورتي كه فرد به اين ويروس مبتلا باشد، نياز به بررسي‌هاي بيشتري وجود خواهد داشت، چرا كه بايد ميزان تغييراتي كه اين ويروس در سلول‌هاي پوششي ايجاد كرده‌اند را، بررسي كرد تا خطر ابتلا به سرطان تخمين زده شود. همچنين افراد در صورت مشاهده هر حالت غير معمولي مانند توده، زخم در آلت تناسلي، معقد، دهان، كيسه بيضه و يا رشد غير طبيعي در اين نواحي، بايد در سريع‌ترين زمان ممكن به پزشك مراجعه كنند. پزشكان به طور معمول از داروي اسيد ساليسيليك براي درمان برخي از زگيل‌ها استفاده مي‌كنند، اما ساير داروهاي درماني HPV در مردان، ايميكيمود، پودوفيلين و اسيد تري كلرواستيك است. در زنان، انتخاب روش درمان HPV به نظر پزشك و نوع زگيل‌ها بستگي دارد، اما به طور كلي روش‌هاي درمان مي تواند استفاده از محلول پودوفيلين، ليزر درماني و يا كرايوتراپي باشد. كرايوتراپي و يا سرما درماني از بهترين و قطعي‌ترين روش‌هاي درمان زگيل تناسلي است كه در مطب پزشك انجام مي‌شود. در اين روش درماني، نيتروژن مايع در دماي منفي 196 درجه روي زگيل‌ها اسپري مي‌شود. پزشك متخصص به منظور كاهش درد از بي‌حسي موضعي استفاده مي‌كند. مدت زمان لازم براي استفاده از اين درمان در حدود 20 دقيقه است. ليزردرماني، يكي ديگر از روش‌هاي درمان ويروس HPV است، با توجه به آنكه ويروس پاپيلوما، تا چه عمقي به بافت‌هاي پوششي بدن نفوذ كرده باشد، امكان استفاده از ليزردرماني وجود دارد. البته ليزر درماني مزايا و معايب خود را دارد، براي مثال درمان با آن قطعي است، اما سوزش و درد پس از ليزردرماني، در كوتاه مدت، ممكن است آزار دهنده باشد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۴ ارديبهشت ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۱۵:۴۷ ] [ panda ] [ نظرات (0) ]

آزمايش خون 

 

آزمايش خون  سلامت بدن سالمندان يكي از مهمترين راه‌ها براي پيگيري وضعيت كلي جسمي است. پزشكان به طور معمول توصيه مي‌كنند حداقل سالي يك بار، آزمايش خون سلامت بدن را انجام دهند تا وضعيت جسماني و شرايط آن مشخص شود.همه موادي كه خورده و نوشيده مي‌شود، حاوي ويتامين‌‎ها، پروتئين‎‌ها و ساير مواد مغذي است پس از فرايند هضم، از طريق جريان خوني، به سلول‌هاي هدف ارسال مي‌شود. بنابراين در انجام آزمايش خون و براي بررسي املاح و ويتامين‌ها، توصيه مي‌شود بين 8 تا 12 ساعت ناشتايي وجود داشته باشد تا نتيجه كاذب ثبت نشود. بنابراين هر فردي كه قصد انجام آزمايش چكاپ سلامت سالمندان را دارد، بايد حداقل 8 تا 12 ساعت ناشتايي را تجربه كند.برخي مواقع، فرد ممكن است احساس خستگي، افزايش وزن غيرطبيعي يا احساس درد در قسمتي از بدن خود داشته باشد. آزمايش‌هاي منظم خون مي‌تواند علائم هشدار دهنده بيماري را در اوايل بيماري نشان دهد. به عبارتي ديگر، با يك آزمايش ساده مي‌توان بسياري از بيماري‌هاي قلبي، ريوي و كليوي را تشخيص داد.برخي از رايج‌ترين فاكتورهاي كه در آزمايش خون بررسي مي‌شود، شمارش كامل خون (CBC) و تست ميزان مواد مغذي حياتي مانند آهن يا ويتامين‎هاي گروه B است. در آزمايش معمول شمارش سلول‎هاي خوني (CBC)، گلبول‎‌هاي سفيد خون، گلبول‎‌هاي قرمز و پلاكت‌‎ها بررسي مي‌شوند. ميزان هموگلوبين و هماتوكريت از اين روش به دست مي‌آيد كه براي تشخيص كم‎‌خوني‎‌ها از آن استفاده مي شود. سطح غير طبيعي اين موارد ممكن است نشانگر كمبودهاي غذايي، كمبود آهن، بيماري‎‌هاي مربوط به مغز استخوان، التهاب بافت، عفونت، بيماري قلبي عروقي و سرطان باشد. اعلام نتيجه اين آزمايش تقريبا 24 ساعت زمان نياز دارد.در خون، مواد مختلفي شامل پروتئين، چربي، قند، ويتامين، املاح معدني و… وجود دارد كه تغيير در مقدار هر كدام از اين متابوليت ها به حدي كه منجر به خارج شدن از حالت اعتدال شود، بيماري هايي را به دنبال خواهد داشت. ويتامين ها در گروه متابوليت هاي ثانويه قرار دارند و اگر چه از نظر درجه اهميت در حيات سلول ها، همانند پروتئين، چربي و قندها نيستند ولي اگر بدن دچار كمبود و بيشبود ويتامين شود، خطرات زيادي انسان را تهديد مي كند. به همين دليل لازم است گاها و البته با نظر متخصص، آزمايش چكاپ ويتامين را انجام دهيم. چكاپ كامل ويتامين ها شامل آزمايش موادي مي باشد كه براي بدن بسيار حياتي هستند و نقش حياتي براي سلامت انسان ها دارند . وجود ويتامين ها در بدن براي ادامه بقا لازم و ضروري است. ويتامين ها در بسياري از فعاليت هاي بدن نقش دارند و به دو دسته ي ضروري و غير ضروري تقسيم مي شوند. ويتامين هاي ضروري به آن هايي اطلاق مي شود كه بدن توانايي توليد كامل آن ها را نداشته و بايد وارد بدن شوند ولي بدن توانايي توليد ويتامين هاي غير ضروري را دارد و نيازي به تامين آن ها نيست. هدف از چكاپ ويتامين ها اندازه گيري و بررسي مقادير آنها در بدن مي باشد. برخي از ويتامين ها به صورت محلول در آب بوده و برخي ديگر محلول در چربي هستند .

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: آزمايش خون،
موضوع:
[ ۴ ارديبهشت ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۱۵:۰۳ ] [ panda ] [ نظرات (0) ]

آزمايش ژنتيك چرا و چگونه؟

 

آزمايش ژنتيك يكي از مهم ترين روش هاي شناسايي امراض و مسايلي است كه به صورت نهفته در بدن ما وجود دارد. آزمايش ژنتيك بيشتر در هنگام ازدواج جهت شناسايي همگن بودن زوج ها مورد استفاده قرار مي گيرد. آزمايش ژنتيك در هنگام بارداري نيز يكي ديگر از آزمايش هاي ژنتيك معروف است. با استفاده از آزمايش ژنتيك در هنگام بارداري، مي توان برخي بيماري هاي احتمالي نوزاد را بررسي نمود. آزمايش ژنتيك(تست ژنتيك) مي تواند شما را از بسياري از مسايل نهفتۀ شما آگاه كند تا قبل از آنكه درمان آن هزينۀ زيادي براي شما ايجاد كند مطلع نمايد. بنابراين در صورتي كه نياز به آزمايش ژنتيك داريد، به راحتي درخواست خود را ثبت نماييد تا در محل شما اقدام به انجام آزمايش ژنتيك(تست ژنتيك) مورد نظر شما بنماييم.آزمايش هاي ژنتيك امروزه با پيشرفت هاي حاصل شده مي تواند بيماري هاي ژنتيكي و وراثتي را شناسايي كرده و از بروز معلوليت هاي مختلف جلوگيري كند . آزمايشات ژنتيكي انواع مختلفي دارند براي اين كه بتوانيم از تولد فرزندان معلول جلوگيري كنيم بايد قبل از ازدواج همه آزمايشات ژنتيكي مربوط به مشاوره ژنتيك قبل از ازدواج و مشاوره هاي ژنتيكي را انجام دهيم البته اگر مي خواهيد ازدواج فاميلي داشته باشيد و يا اگر در خانواده تان بيماري خاصي وجود دارد اهميت اين موضوع دوچندان مي شود. آزمايش آنلاين امكان برگذاري مشاوره ژنتيك قبل از ازدواج به صورت رايگان را نيز براي شما محيا مي نمايد. آزمايشات غربالگري براي زنان باردار از اين جهت حائز اهميت هستند كه امكان بررسي دقيق و ايمن مشكلات ژنتيكي كه متداول ترين آن سندروم داون است را از قبل از تولد جنين فراهم مي آورند. بيماري هاي ژنتيكي رابطه مستقيمي با استرس و ترس زوج ها و زنان باردار دارد بسياري از افراد در ترس تولد فرزند ناقص و معلول زندگي مي كنند . اما به جاي اين كه نگران اين باشيد كه چه اتفاقي ممكن است بيفتد ، چرا براي پيشگيري از آن ها اقدام نمي كنيد ؟ روش هاي نوين ژنتيكي(آزمايش ژنتيك پزشكي) تنها براي پيشگيري از بروز بيماري نيست بلكه براي تعيين هويت ، تعيين رابطه خويشاوندي مانند پدر فرزندي ، خواهري، برادري ، عموزادگي ، خاله زادگي و تعيين هويت جنين و ... فراگير شده است و هم چنين كاربرد وسيعي دارد

انواع ‌آزمايش ژنتيك

غربالگري نوزادان درست پس از تولد براي شناسايي اختلالات ژنتيكي قابل درمان در اوايل زندگي جنين مورد استفاده قرار مي‌گيرد. سالانه ميليون‌ها نوزاد در ايالات متحده آزمايش مي‌شوند. در حال حاضر همه ايالت‌ها نوزادان را از نظر فنيل كتونوريا (نوعي اختلال ژنتيكي كه در صورت عدم درمان باعث ناتواني ذهني مي‌شود) و كم كاري تيروئيد مادرزادي (اختلال غده تيروئيد) آزمايش مي‌كنند. بيشتر ايالات نيز از نظر ساير اختلالات ژنتيكي آزمايش مي‌شوند.

 

آزمايش تشخيصي براي شناسايي يا رد يك بيماري خاص ژنتيكي يا كروموزومي استفاده مي‌شود. در بسياري از موارد، در صورت مشكوك بودن فرد به يك بيماري خاص (براسا علائم و نشانه‌هاي جسمي) از آزمايش ژنتيكي براي تأييد تشخيص استفاده مي‌شود. اين نوع از آزمايش ژنتيك مي‎‌تواند قبل از تولد يا در هر زمان از زندگي فرد انجام شود، اما براي همه ژن‌ها يا همه شرايط ژنتيكي در دسترس نيست. نتايج يك آزمايش تشخيصي مي‌تواند در انتخاب فرد در مورد مراقبت‌هاي بهداشتي و مديريت اختلال تأثير گذار باشد.

آزمايش كرير (غريالگذي ناقلين) براي شناسايي مشكلات ژنتيكي افرادي استفاده مي‌شود كه يك نسخه از جهش ژني را در بدن خود حمل مي‌كنند. اگر اين چهش ژني در دو نسخه وجود داشته باشد، باعث اختلال ژنتيكي مي‌شود. اين نوع آزمايش به افرادي كه سابقه خانوادگي اختلال ژنتيكي دارند و به افرادي كه در گروه‌هاي قومي خاص زندگي مي‌كنند كه با افزايش خطر ابتلا به بيماري‌هاي خاص ژنتيكي روبرو هستند، ارائه مي‌شود. در صورت مورد آزمايش قرار گرفتن هر دو والدين، اين آزمايش مي‌تواند اطلاعاتي در مورد در خطر بودن كودك را مشخص كند.

آزمايش قبل از تولد براي تشخيص تغييرات ژن‌ها يا كروموزوم‌هاي جنين (قبل از متولد شدن نوزاد) استفاده مي‌شود. در صورت افزايش خطر ابتلا كودك به يك اختلال ژنتيكي يا كروموزومي، اين نوع آزمايش در دوران بارداري توسط پزشك تجويز مي‌شود. در برخي موارد، آزمايشات قبل از تولد مي‌تواند عدم اطمينان زن و شوهر را كاهش دهد يا به آنها در تصميم گيري درباره بارداري كمك كند. با اين وجود نمي‌توان تمام اختلالات ارثي و نقص مادرزادي را با استفاده از آزمايشات شناسايي كرد.

هنگامي كه فرد تصميم به انجام آزمايش ژنتيكي گرفت، يك متخصص ژنتيك، پزشك مراقبت‌هاي اوليه، متخصص يا پرستار مي‌تواند آزمايش را انجام دهد. آزمايش ژنتيك اغلب به عنوان بخشي از مشاوره ژنتيك انجام مي‌شود. آزمايشات ژنتيكي بر روي نمونه خون، مو، پوست، مايع آمنيوتيك (مايعي كه در دوران بارداري جنين را احاطه كرده است) يا ساير بافت‌ها انجام مي‌شود. به عنوان مثال، روشي به نام سواب باكال وجود دارد كه با استفاده از يك سواب كوچك يا پنبه براي جمع آوري نمونه‌اي از سلول‌هاي موجود در سطح داخلي گونه استفاده مي‌شود. نمونه به آزمايشگاهي ارسال مي‌شود كه در آنجا تكنسين‌ها به دنبال تغييرات خاصي در كروموزوم‌ها، DNA يا پروتئين‌ها هستند كه بسته به نوع اختلال، مشكوك هستند و مورد بررسي قرار مي‌گيرند. 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: آزمايش ژنتيك،
موضوع:
[ ۴ ارديبهشت ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۱۴:۲۳ ] [ panda ] [ نظرات (0) ]

آزمايش غربالگري بارداري در منزل

 

آزمايش غربالگري بارداري يكي از مهم ترين آزمايشهاي دوران بارداري مي‌باشد. تست‌هاي غربالگري، مجموعه‌اي از بررسي‌هاي سونوگرافي و تست‌هاي آزمايشگاهي مي‌باشد كه در دوران بارداري در زمان‌هاي معين براي تشخيص ناهنجاري‌هاي جنين انجام مي‌شود. آزمايش غربالگري بارداري مي‌تواند مادر و كودك را از ابتلا به بسياري از بيماري‌ها حفظ نمايد. اين غربالگري‌ها احتمال ابتلاي جنين به سندروم‌هاي ژنتيكي شايع كاهش مي‌دهد. شايع‌ترين آن تريزومي 21 كه به آن سندرم داون (مونگوليسم ) هم گفته مي‌شود، است. آزمايش غربالگرى دوران بارداري كمك مي‌كند تا ريسك ابتلا به اين سه سندروم مشخص ‌شود و هم چنين نقص لوله عصبي و ناهنجاري‌هاي اصلي در جنين هم با غربالگري قابل تشخيص مي‌باشد. دقت تشخيص تست‌هاي غربالگري 80%- 90% است. پس اصلا جاي نگراني نيست.

 

زمان آزمايش غربالگري سه ماهه اول بارداري

زمان انجام غربالگري سه ماهه اول براي خانم‌هاي باردار از 11 هفته تا 13 هفته و6 روز مي‌باشد و شامل يك آزمايش خون و يك سونوگرافي براي بررسي ضخامت پشت گردن (سونوگرافي (NT و وجود استخوان بيني (NB) مي‌باشد. دراين آزمايش خون كه به آن دبل ماركر هم گفته مي‌شود، ۲ هورمون free-B-HCG و PAPP-A خون مادر اندازه گيري مي‌شود . براي انجام اين آزمايش مادران باردار نياز به ناشتا بودن ندارند و در تمام ساعات روز هم مي‌توانند براي انجام ازمايش اقدام كنند .از آنجا كه ميزان مايع تجمع‌يافته پشت گردن جنين در سه ماهه اول بارداري با خطر ابتلا به سندرم داون در ارتباط است، در هفته ۱۱ تا ۱۴ بارداري ميزان ماركرهاي آلفافتوپروتئين و گنادوتروپين جفتي انسان اندازه‌گيري مي‌شود تا مشخص شود جنين مبتلا به سندرم داون هست يا خير. همچنين شما مي‌توانيد از آزمايش چكاپ پزشكي نيز استفاده نماييد. غربالگري سه ماهه اول تركيبي از آزمايشات PAPP-A ، hCG و شفافيت نخاعي است.يك مشاور ژنتيك يا پزشك باليني كه بتواند معني نتايج را توضيح دهد و در مورد پيگيري بيشتر گزينه‌هايي ارائه دهد، بايد نتايج غربالگري را تفسير كند. مهم است كه به خاطر داشته باشيد كه آزمايش غربالگري مثبت هميشه به معناي تشخيص ناهنجاري‌هاي جنين نيست. بلكه نشان دهنده افزايش خطر است. تنها تعداد بسيار كمي از زنان با نتيجه مثبت آزمايشات سه ماهه اول داراي نوزاداني هستند كه در واقع داراي اختلال كروموزومي هستند. در بارداري‌هايي كه جنين داراي نقص كروموزومي است، مانند مواد كروموزومي اضافي كه منجر به سندرم داون يا سندرم ادواردز مي‌شود، سطوح PAPP-A كاهش مي‌يابد، سطح hCG به ميزان قابل توجهي افزايش مي‌يابد و فضاي گردن جنين بزرگتر از حد طبيعي است. در حالي كه آزمايش غربالگري سه ماهه اول مي‌تواند تقريباً 85 درصد از زنان داراي جنين مبتلا به سندرم داون و 75درصد از كساني كه مبتلا به سندرم ادواردز هستند را به درستي تشخيص دهد، حدود 5 تا 10 درصد از حاملگي‌هاي طبيعي نتيجه مثبت كاذب خواهند داشت. در صورت مثبت بودن تست غربالگري، آزمايشات قطعي‌تري براي تعيين و تاييد تشخيص مورد نياز است. اينها ممكن است شامل يك آزمايش تشخيصي مانند نمونه گيري از پرزهاي كوريوني (CVS) در سه ماهه اول يا آمنيوسنتز در سه ماهه دوم باشد. در حالي كه اين دو روش از آزمايشات غربالگري دقيق‌تر هستند، اما تهاجمي نيز مي‌باشند و خطر سقط جنين و خطر نادر جراحت را به همراه دارند.

زمان آزمايش غربالگري سه ماهه دوم بارداري

هيچ كس نمي‌خواهد از روز شلوغ خود براي رزرو نوبت با متخصص‌هاي مختلف وقت بگذارد تا آزمايش غربالگري مبتني بر سن را براي سرطان روده بزرگ يا ساير مشكلاتي كه براي شناسايي آنها نياز به انجام آزمايش غربالگري در منزل است، انجام دهد، به همين دليل است كه اخيراً شاهد افزايش برخي آزمايشات غربالگري در منزل و درواقع خانگي هستيم. استفاده از خدمات آزمايش غربالگري در منزل مزايا بسيار زيادي را براي تمامي افراد به خصوص آن دسته از اشخاصي كه بنا به برنامه پرمشغله خود قادر به مراجعه به مطب پزشك و آزمايشگاه‌ها نيستند، به ارمغان مي‌آورد. مصرف كنندگان آزمايش غربالگري در منزل و يار آزمايش‌هاي خانگي را دوست دارند زيرا استفاده از آنها راحت است. يك آزمايش سريع ساده در خانه از رفت و آمد به مطب پزشك جلوگيري مي‌كند كه مي‌تواند زمان زيادي را به خود اختصاص دهد. البته در صورتي كه فرد به تنهايي قصد انجام آزمايش خانگي را داشته باشد، بايد اين نكته را نيز در نظر داشته باشد كه اين تست‌ها داراي درصد پاييني از خطا نير هستند و علي‌رغم اينكه نتايج سريع به دست مي‌آوريد. ممكن است كاذب نيز باشند. بهترين راه براي جلوگيري از اين مورد كمك گرفتن از يك فرد متخصص است كه به خانه يا محل كار شما در زمان انتخابي كه تعيين كرده‌ايد آمده و آزمايش غربالگري در منزل را براي شما انجام مي‌دهد. سپس نتايج براي شما ارسال خواهد شد. منتقدان بر اين باورند كه برخي از تست‌هاي خانگي كه فرد به تنهايي بايد از آنها استفاده كند، ترس بي مورد را ترويج مي‌دهند و وقت و پول شما را هدر مي‌دهند زيرا قابل اعتماد نيستند يا اگر به درستي انجام نشوند نتايج كاذب را نشان مي‌دهند. با اين حال، افزايش ميل مصرف كنندگان براي تشخيص زودهنگام مشكلات احتمالي سلامتي، روند كمك گرفتن از يك متخصص براي انجام آزمايش غربالگري در منزل را مطلوب تر مي‌كند.

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: آزمايش غربالگري،
موضوع:
[ ۴ ارديبهشت ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۱۳:۴۶ ] [ panda ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
[#VoteTitle#]
[#VTITLE#]
     نتیجه

لینک های تبادلی
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 8
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی